Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tepsiben sült marha zöldségekkel

Hozzávalók (6 személyre):
50 dkg sovány marhacomb
étolajspray
1 fej hagyma, karikákra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi szárított kakukkfű
2 babérlevél
40 dkg konzervparadicsom, aprított
50 dkg burgonya, darabolva
2 nagyobb sárgarépa, vastagra szeletelve
4 cukkíni, vastagra szeletelve
25 dkg gomba, félbevágva
25 dkg spárgatök, félbevágva
2 evőkanálnyi paradicsompüré
1,25 dl vörösbor
2 dkg finomra vágott friss petrezselyem

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat). Távolítsuk el a nem kívánatos zsiradékot és az inas részeket a marhahúsról, majd aprítsuk fel 2 cm-es kockákra. Fújjunk be egy mély teflonserpenyőt étolajspray-vel, majd adagonként pirítsuk a húst barnára. Vegyük ki a húst a serpenyőből. Ismételten fújjuk be a serpenyőt az étolajspray-vel, tegyük bele a hagymát, majd pirítsuk világos aranybarnára. A fokhagymát, az őrölt köményt, a kakukkfüvet és a babérleveleket hozzáadva 1 percig pirítsuk, állandóan kevergetve.
Tegyük vissza a húst a levével együtt a serpenyőbe, és alaposan forgassuk meg, hogy a fűszerek jól átjárják. Öntsünk hozzá 3,75 dl vizet, továbbá a konzervparadicsomot. 10 percig hagyjuk lassú tűzön főni, illetve amíg a leve besűrűsödik. Egy nagy tűzálló jénai tepsiben keverjük össze a zöldségekkel, a paradicsompürével és a vörösborral. Fedő alatt 1 órán át süssük. Alaposan kavarjuk meg, és további 20 percre helyezzük vissza a sütőbe fedő nélkül. Fűszerezzük ízlés szerint, vegyük ki a babérleveleket, és keverjük hozzá a petrezselymet.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 25 g fehérje; 4 g zsír; 20 g szénhidrát; 6,5 g élelmi rost; 50 mg koleszterin; 930 kJ (220 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!