Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bogyós gyümölcsök pezsgős zselatinban

Hozzávalók (8 személyre):
1 liter pezsgő vagy habzóbor
másfél evőkanálnyi zselatin
25 dkg cukor
4 citromhéjcsík
4 narancshéjcsík
25 dkg kisebb eper, kicsumázva
25 dkg áfonya

Öntsünk 5 dl pezsgőt vagy fehér habzóbort egy tálba, és várjuk meg, amíg a habzás alábbhagy. Egyenletes réteget képezve szórjuk a tetejére a zselatint. Hagyjuk, hogy a zselatin szivacsossá váljék. Ne keverjük! A maradék pezsgőt a cukorral, a citrom- és narancshéjcsíkokkal keverjük össze egy nagy edényben, majd állandóan kevergetve lassanként melegítsük, amíg a cukor szétolvad.
Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a zselatinkeveréket, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hagyjuk a zselatint teljesen kihűlni, majd távolítsuk el a citrom- és narancshéjcsíkokat.
Osszuk szét az epret és az áfonyát nyolc darab kb. 1,25 dl űrtartalmú pohárba vagy tálkába, és öntsük a gyümölcsökre a zselatint. Helyezzük hűtőbe, hogy a zselatin teljesen megszilárduljon. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a hűtőszekrényből.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 3 g fehérje; 0 g zsír; 37 g szénhidrát; 1,5 g élelmi rost; 0 mg koleszterin; 965 kJ (230 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!