Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Narancs- és rozmaringmázas csirke

Hozzávalók (6 személyre):
2 mag nélküli narancs
18,5 dkg méz
2 evőkanálnyi dijoni mustár
másfél evőkanálnyi apróra vágott friss rozmaring
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1,5 kg darabolt csirke

Facsarjuk ki az egyik narancs levét egy tálba, majd keverjük össze a mézzel, a dijoni mustárral, a rozmaringgal és a fokhagymával. A másik narancsot szeleteljük fel.
Adjuk a csirkehúst és a narancsszeleteket a narancslés páchoz. Fűszerezzük, alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni a páclében legalább 4 órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő esetén 6-os fokozat). Béleljünk ki egy nagy sütőtálat sütőfóliával. Tegyük bele a húst a páclével együtt.
Egyszer megforgatva és a páclével meglocsolgatva 40-50 percig süssük, illetve amíg a csirke aranybarnára sül.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 40 g fehérje; 8,5 g zsír; 27 g szénhidrát; 1 g élelmi rost; 138 mg koleszterin; 1470 kJ (350 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!