Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sonkás-fűszeres gomba

Hozzávalók (4 személyre):
8 nagyobb, tölteni való gombafej
3 újhagyma, finomra vágva
15 dkg füstölt sonka, finomra aprítva
6 dkg friss zsemlemorzsa
2 evőkanálnyi finomra reszelt parmezán
1 evőkanálnyi összevágott friss petrezselyem
2 teáskanálnyi összevágott friss oregánó
2 evőkanálnyi olívaolaj

Távolítsuk el a gombák szárát, és vágjuk fel apróra. Egy tálban dolgozzuk össze a gombaszárakat, az újhagymát, a sonkát, a kenyérmorzsát, a parmezánt és az oregánót. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy összeálljon a töltelék.
Osszuk szét a tölteléket a gombafejekre, majd kenjük meg vékonyan az olívaolajjal. Egy előre melegített, olívaolajjal vékonyan megkent grillezőedényben vagy barbecue-tálon süssük a gombafejeket töltelékükkel felfelé körülbelül 3 percig. Fóliával lazán letakarva hagyjuk további 2 percet párolódni.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 7 g fehérje; 5 g zsír; 6 g szénhidrát; 1 g élelmi rost; 10 mg koleszterin; 415 kJ (98 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!