Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töltött padlizsán

Hozzávalók (4 személyre):
6 dk g barna lencse
2 nagyobb padlizsán
étolajspray
1 fej lilahagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
4 dkg pörkölt fenyőmag
14 dkg főtt, gömbölyű rizs
44 dkg konzervparadicsom, darabolt
2 evőkanálnyi összevágott friss koriander
1 evőkanálnyi összevágott friss petrezselyem
2 evőkanálnyi finomra reszelt parmezán

A lencsét egy edény vízben lassú tűzön főzzük 25 percig, illetve puhára. Szűrjük le. A padlizsánokat hosszában vágjuk félbe. Kanalazzuk ki a húsát, 1 cm-es réteget hagyva a héja alatt. A kikanalazott padlizsánhúst aprítsuk fel finomra.
Fújjunk be egy nagy, mély teflonserpenyőt étolajspray-vel. Adjunk hozzá 1 evőkanálnyi vizet, valamint a hagymát és a fokhagymát, és keverjük, amíg meg nem puhul. Keverjük hozzá a megfőtt lencsét, a kaliforniai paprikát, a fenyőmagot, a rizst, a paradicsomot és a felaprított padlizsánhúst. Közepes hőfokon 10 percig kevergetve főzzük, illetve amíg a padlizsán megpuhul. Adjuk hozzá a friss koriandert és petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint, és alaposan forgassuk össze, hogy jól összeelegyedjen.
A kikanalazott padlizsánhéjakat forrásban lévő vízben főzzük 4-5 percig, illetve amíg megpuhul (mikrohullámú sütőben magas fokozaton 8 perc). Töltsük a padlizsánhéjakba a tölteléket, és szórjuk meg a parmezánnal. 5-10 percig grillezzük, illetve amíg aranybarnára sül. Azonnal tálaljuk.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 15 g fehérje; 10 g zsír; 50 g szénhidrát; 8,5 g élelmi rost; 9,5 mg koleszterin; 1490 kJ (355 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!