Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke vadász módra

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkecombfilé
1 evőkanálnyi olaj
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 nagy fej hagyma, szeletelve
10 dkg csiperkegomba, szeletelve
1 teáskanálnyi kakukkfűlevél
40 dkg konzervparadicsom, aprított
0,6 dl csirkehúsleves
0,6 dl fehérbor
1 evőkanálnyi paradicsompaszta

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat). Vágjuk le a csirkéről a zsiradékot és az inas részeket. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú serpenyőben, és barnítsuk meg a csirkéket adagokban közepes hőmérsékleten. Itassuk fel az olajat papírkendővel, majd tegyük a csirkéket egy tűzálló jénai edénybe.
Tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, a hagymát és a csiperkét, és közepes hőfokon főzzük 5 percig, illetve amíg megpuhul. Keverjük a csirkéhez a kakukkfűvel és a paradicsommal.
Elegyítsük össze a csirkehúslét, a fehérbort és a paradicsompasztát, és öntsük a csirkére. Fedő alatt egy órán át süssük, illetve amíg a csirke megpuhul és átsül.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT: 60 g fehérje; 12 g zsír; 6 g szénhidrát; 2 g élelmi rost; 125 mg koleszterin; 1710 kJ (410 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!