Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mustáros sertéspörkölt

Hozzávalók (4-6 személyre):
2 evőkanálnyi olaj
1 kg sertéscomb, 3 cm-es kockákra vágva
2 dkg vaj
1 nagy fej hagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
25 dkg csiperkegomba, félbevágva
1 evőkanálnyi sima liszt
0,8 dl citromlé
2,5 dl csirkehúsleves
2 evőkanálnyi mustár (magok egészben)
2 teáskanálnyi méz
1 kávéskanál őrölt kömény

Hevítsük fel a sütőt 170 °C-ra (gázsütő esetén 3-as fokozat). Forrósítsuk fel az olajat egy nagy edényben, és barnítsuk meg a sertéshúst. Helyezzük át egy nagy tűzálló jénai edénybe.
Öntsük a vajat az edénybe, és főzzük a hagymát és a fokhagymát puhára, de ne hagyjuk megbarnulni. A gombát hozzáadva főzzük 1 percet. Keverjük bele a lisztet, továbbá a fennmaradó hozzávalókat. Kevergetve forraljuk fel. Ízlés szerint fűszerezzük, majd merjük a húsra. Fedő alatt süssük 45 percig, illetve amíg megpuhul.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT (6 személy esetén): 40 g fehérje; 10 g zsír; 5 g szénhidrát; 2 g élelmi rost; 85 mg koleszterin; 1195 kJ (285 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!