Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bambuszrügyes csirkecsíkok pirított tésztával

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 nagy vöröshagyma, cikkekre vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 dkg szárított fafülgomba, beáztatva és feldarabolva
20 dkg sárgarépa, julienre vágva
ujjnyi gyömbér, julienre vágva
20 dkg konzerv bambuszrügy, julienre vágva
2 újhagyma zöldje, félujjnyi darabokra vágva
4 adag főtt kínai széles tészta (ha nincs: spagetti)
keményítő

bors
kínai só
cukor
szójaszósz
olaj

A csirkemellfilét megszórjuk keményítővel, és egy félórát állni hagyjuk. A wokban olajat hevítünk, s abban – miután leráztuk róla a felesleges keményítőt – megpirítjuk a húst, majd meleg helyre félretesszük. A wokba friss olajat öntünk, s abban átpirítjuk a zöldségeket. Sóval, borssal, kínai sóval, cukorral, szójaszósszal ízesítjük, majd visszadobjuk a húst is, hozzáadjuk a tésztát, s azt is átpirítjuk. Ha kell, utóízesítjük, amennyiben túl híg, egy kis vízben oldott keményítővel sűrítjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak, az étel kreátorának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!