Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rakott tészta, olaszos patisszonraguval

Hozzávalók:
2 közepes patisszon, meghámozva, 1 cm-es kockákra vágva
2 fej vöröshagyma, kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 db babérlevél
1 db sárgarépa, kockákra vágva
1 kg konzerv paradicsom, összezúzva

bors
oregano
friss bazsalikom
50 dkg száraz durumtészta, megfőzve
füstölt mozarella, reszelve
tejföl
olívaolaj

A zöldségeket megfuttatjuk egy kis olívaolajon, fűszerezzük, ráöntjük a zúzott paradicsomot, és sűrűre főzzük a ragut. A („roppanósra” főtt) durumtésztát a raguval felváltva egy tűzálló tálba rétegezzük, a tetejére tejföllel elkevert reszelt sajtot terítünk, és középmeleg sütőben jól átsütjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki mustáros vinaigrette mártással nyakonöntött vegyes salátát ajánl hozzá. Egyúttal azt is megjegyzi, hogy ha a ragu ízeit nagyon „sarkosnak” találnánk, azt egy csipetnyi cukorral tehetjük harmonikusabbá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!