Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paprikás marha

Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg marhahús
2 zöldpaprika
3 csili
1 diónyi gyömbér
1 újhagyma
olaj
a páchoz:
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 evőkanálnyi rizsbor vagy száraz fehérbor
1 teáskanálnyi keményítő
1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
1 evőkanálnyi víz
a mártáshoz:
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi szezámolaj

cukor
feketebors
nátriumglutamát

A marhát gyufahosszúságú csíkokra vágjuk. Megkeverjük a páclevet, és 2 órán át abban marináljuk a húst.
A paprikát, és az újhagymát vékony, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csilit kimagozzuk és a gyömbérrel együtt szintén keskenyre felcsíkozzuk.
Felhevítünk a wokban 1 csésze olajat és abban – miután a páclevet lecsorgattuk róla – elősütjük a húst. Az olaj nagyját kiöntjük, csak kb. 2 evőkanálnyit hagyunk a wokban, s abban állandó keverés mellett megsütjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a húst, valamint az összekevert mártást, és az egészet még egyszer alaposan átforgatjuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!