Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Édes-savanyú sertés

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertéscomb, 1,5 cm-es kockákra vágva
20 dkg (színes) kaliforniai paprika, 1,5 cm-es kockákra vágva
2 dkg szárított fafülgomba, beáztatva
1 lilahagyma, gerezdekre vágva
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 szál nagyobb sárgarépa, juliennre vágva
15 dkg (konzerv) ananász, kockákra vágva
2 dl narancslé
1 evőkanálnyi paradicsompüré

bors
reszelt gyömbér
reszelt fokhagyma
1 tojás
liszt
keményítő
(méz)
(ecet)

A sertéshúst meghintjük sóval, borssal, fokhagymával, gyömbérrel. Hozzákeverjük az elhabart a tojást és annyi lisztet szórunk rá, hogy amikor átforgatjuk a „tészta” vékonyan bevonja a húskockákat.
Olajat hevítünk egy wokban, egyenként kisütjük a húsdarabokat, majd azokat félretesszük.
Az olajat kiöntjük az edényből, csak egy keveset tartunk vissza, s abban kisütjük a zöldségeket. Ráöntjük a narancslevet, az ananászkonzerv levét, a paradicsompürét, összeforraljuk, s vízben oldott keményítővel besűrítjük. Ezt a ragut a hús mellé tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl mellé. Megjegyzi azt is, hogy tálalás előtt még lehet pici rizsecettel és mézzel utóízesíteni a zöldségragut (a magyar ecet túl erős hozzá).

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!