Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Polip (előételnek)

Hozzávalók (4 személyre):
egy kb. 40 dkg-os polip
balzsamecet
olívaolaj (extra szűz)

bors
babérlevél
fokhagyma
bazsalikom
rozmaring

A polip tömlőjét levágjuk a szeme fölött. Majd lemetsszük a szemét, amit eldobunk. Ekkor már könnyen hozzáférhető, s a tömlő felől egy ujjal kitolható a csőre, amit szintén kivágunk és eldobunk.
A tömlőt és a karokat sós, babérleveles vízben megabáljuk. (Vigyázz! ha túlfőzzük, megkeményedik.) Ha kihűlt, a karokat vékony szeletekre, a tömlőt karikákra vágjuk.
Olívaolajból és balzsamecetből – sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal ízesített – páclevet készítünk, s a polip húsát néhány órán át ebben marináljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!