Polip (előételnek)
Hozzávalók (4 személyre):
egy kb. 40 dkg-os polip
balzsamecet
olívaolaj (extra szűz)
só
bors
babérlevél
fokhagyma
bazsalikom
rozmaring
A polip tömlőjét levágjuk a szeme fölött. Majd lemetsszük a
szemét, amit eldobunk. Ekkor már könnyen hozzáférhető, s a tömlő felől egy ujjal
kitolható a csőre, amit szintén kivágunk és eldobunk.
A tömlőt és a karokat sós, babérleveles vízben megabáljuk. (Vigyázz! ha
túlfőzzük, megkeményedik.) Ha kihűlt, a karokat vékony szeletekre, a tömlőt
karikákra vágjuk.
Olívaolajból és balzsamecetből – sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és
rozmaringgal ízesített – páclevet készítünk, s a polip húsát néhány órán át
ebben marináljuk.
Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.
Ez a lap a Konyhamester
oldala. Gazda: csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!