Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tojások ranchero módra (Huevos rancheros)

Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg vöröshagyma, apróra vágva
60 dkg paradicsom, durvára vágva
2 evőkanálnyi víz
1 evőkanálnyi balzsamecet
20 dkg piros kaliforniai paprika, apróra vágva
4 tojás
4 kukoricatortilla

Tegyük a hagymát egy vékonyan kiolajozott teflon serpenyőbe, és addig pároljuk, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a paradicsomot, majd a vizet, a balzsamecetet, és forraljuk fel. Vegyük kis lángra, pároljuk fedő nélkül további 15 percig, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát. Pároljuk fedő nélkül további 5 percig. Nyomjunk egy leveses kanállal négy üreget a paradicsomos keverékbe. Gyorsan dolgozva törjünk fel egy tojást, és öntsük az egyik mélyedésbe. Ismételjük meg a lépést a maradék tojásokkal. Fedjük le a serpenyőt, és süssük kis lángon további 5 percig, vagy amíg a tojás megszilárdul. Az előmelegített tortillalapokat osszuk szét a tányérokra. Egy lapát segítségével helyezzünk óvatosan egy-egy tojást és paradicsomos keveréket minden tortillalapra.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Gyors, tojásos ételek című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!