Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Angol hagymaleves

Hozzávalók:
2 db nagy fehér hagyma
2 db nagy vöröshagyma
2 db nagy lilahagyma
2 szál póréhagyma
10-15 db mogyoróhagyma
5 cikk fokhagyma
snidling
metélőfokhagyma (kínai snidling)
1-1,5 liter (hús- vagy zöldség-) alaplé

bors
cukor
friss zsályalevél
(fehérbor)
(sajtos pirítós)

A megtisztított és karikára vágott hagymákat olajon (nem kell olíva!) megfuttatjuk, sózzuk (óvatosan) cukrozzuk, borsozzuk és jó alaposan megpároljuk. Leoltjuk alaplével, beletesszük a zsályaleveleket, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzzük (az elfőtt levest vízzel illetve fehérborral pótoljuk).
A kész levest csészékbe szedjük, és cheddar sajtos pirítóssal tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!