Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Banános-karamellás puding

Hozzávalók (4 személyre):
9 dkg olvasztott vaj
6 dkg őrölt mandula
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
3,5 dkg finomliszt
2,5 dkg olvasztott vaj, extra
2 evőkanálnyi barna cukor
2 közepes banán, vékonyra szeletelve

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre (200 oC / 180 oC légkeveréses sütőnél). Kenjünk ki négy, 9,5 cm átmérőjű, 1,6 dl-es tűzálló tálat, majd helyezzük sütőrácsra.
Keverjük össze a vajat, az őrölt mandulát, a tojásfehérjét, a porcukrot és a lisztet egy kisebb tálban.
Osszuk szét az extra vajat az előkészített tálakban, mind-egyiket szórjuk meg barna cukorral. A banánszeleteket tegyük a tálakba, majd öntsük rá a tojásfehérjés keveréket.
Süssük 20 percig, vagy amíg a puding enyhén megpirul. Tálalás előtt hagyjuk 2 percig hűlni, majd borítsuk kistányérra.
(Elkészítési idő: 35 perc.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat 50 gyors desszert című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!