Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spenót-feta frittaták

Hozzávalók (6 személyre):
15 dkg spenót
1 zúzott fokhagyma
2 tojás
2 tojásfehérje
1/4 csésze zsírszegény tej
2 evőkanálnyi reszelt parmezánsajt
7 dkg zsírszegény fetasajt 1 cm-es kockákra vágva (összesen 18 db)

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
Tegyük a megmosott spenótot és a fokhagymát egy edénybe, fedjük le, és főzzük 3-5 percig vagy amíg a levelek megfonnyadnak. Kissé hűtsük le a spenótot, nyomjuk ki belőle a nedvességet, és aprítsuk fel durvára.
Tegyük a tojásokat, a tojásfehérjéket, a sovány tejet és a parmezánsajtot egy tálba, keverjük össze, majd tegyük hozzá a spenótot is. Fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal.
Kanalazzuk a spenótos keveréket hat (1,25 dl-es) nem tapadó muffin­formába, háromnegyed résznyire megtöltve azokat. Tegyünk három kocka fetasajtot a tetejükre, és kissé nyomjuk rá a keverékre. Süssük 15 percig vagy amíg a frittaták aranyszínűek nem lesznek és összeállnak. Azonnal szolgáljuk fel, mivel felfújt módjára viselkedik, azaz hamar összeesik.
Tápérték frittatánként: fehérje: 8 g; zsír: 5 g; szénhidrát: 0 g; élelmi rost: 0,5 g; koleszterin: 100 mg; energia: 336 kJ (80 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!