Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Leves grillezett kaliforniai paprikából

Hozzávalók (6 személyre):
4 nagy piros kaliforniai paprika
4 érett paradicsom
2 evőkanálnyi olaj
1 lilahagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 csésze (1 liter) zöldségleves
1 teáskanálnyi édes csiliszósz
a tálaláshoz:
parmezánsajt
pesto

Miután kimagoztuk és kivágtuk az ereket, vágjuk a kaliforniai paprikákat nagy darabokra. A héjával felfelé tegyük forró grillsütőbe, és addig süssük, amíg a héja megfeketedik. Amíg hűl, takarjuk le konyharuhával, majd hámozzuk le a héját és vágjuk fel a húsát.
Vágjunk kis keresztet mindegyik paradicsom aljára, helyezzük hőálló tálba, és öntsünk rájuk annyi forró vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk 1 percig állni, majd tegyük hideg vízbe. Ezután könnyen lehámozhatjuk a paradicsomok héját. Vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjukat, vágjuk össze durvára a húsukat.
Hevítsük fel az olajat egy nagy, vastag falú edényben, adjuk hozzá a hagymát. Közepes lángon pirítsuk 10 percig, gyakran megkeverve, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük további egy percig. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a zöldséglevest, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.
Konyhai robotgépben kisebb adagokban pürésítsük a levest. Tegyük vissza az edénybe, melegítsük újra át, majd keverjük bele a csiliszószt.
Tálaláskor parmezánforgácsokat és pestót tegyünk rá.
Tápérték adagonként: fehérje: 3 g; zsír: 7 g; szénhidrát: 5 g; élelmi rost: 2 g; koleszterin: 0 mg; energia: 380 kJ (90 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!