Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karfiol curryszósszal

Hozzávalók (6 személyre):
1 karfiol, rózsáira szedve
olaj (a sütéshez)
a pácoláshoz:
1 nagy hagyma, durvára aprítva
1 teáskanálnyi őrölt friss gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 zöld csilipaprika, felaprítva
6 dkg natúr joghurt
a curryszószhoz:
2 evőkanálnyi ghí ( tisztított vaj )
1 hagyma, finomra vágva
2 evőkanálnyi paradicsompüré
2 evőkanálnyi tejszín
2 evőkanálnyi csilipor
1 1/2 evőkanálnyi garam masala

A pác elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat konyhai robotgépbe, és addig keverjük, amíg puha masszát kapunk. Tegyük a páclét egy tálba, adjuk hozzá a karfiolt, forgassuk meg benne, és hagyjuk állni 30 percig.
Töltsünk meg egy vastag aljú serpenyőt egyharmadáig olajjal, és hevítsük 160 °C-ig vagy amíg egy kenyérkocka 30-35 másodperc alatt barnára sül. Süssük a karfiolvirágokat adagonként 30 másodpercig, vagy amíg megbarnul minden oldalán. Konyhai papírtörlővel itassuk le róla az olajat.
Hevítsük a ghít egy edényben, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 4-5 percig, vagy amíg meg nem puhul. Adjuk hozzá a paradicsompürét, tejszínt, csiliport, garam masalát, 3,75 dl vizet és sót ízlés szerint. Állandó keverés mellett főzzük közepes lángon 3 percig.
Adjuk hozzá a karfiolt, főzzük 7 percig, közben öntsünk hozzá egy kis vizet, ha a szósz túl sűrű vagy száraz lenne.
Tápérték adagonként: fehérje: 2,5 g; zsír: 9 g; szénhidrát: 4,5 g; élelmi rost: 2 g; koleszterin: 27 mg; energia: 458 kJ (110 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!