Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sonkába és zsályába tekert csirkemell

Hozzávalók (4 személyre):
4 csirkemellfilé
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanálnyi olívaolaj
2 fokhagymagerezd, félbevágva és összezúzva
3 nagy zsályalevél, felaprítva
8 sonkaszelet (prosciutto)
16 zsályalevél (kicsi vagy közepes)
2 evőkanálnyi olívaolaj

Vágjuk le a csirkéről a zsíros részeket és az inakat, tegyük a húst akkora üveg- vagy kerámiatálba, amelyben egy sorban elhelyezhetjük. Ne használjunk fém- vagy műanyag edényt. Keverjük össze a citromlét, olívaolajat, fokhagymát, felaprított zsályalevelet egy kis tálban. Adjuk hozzá a csirkét, jól keverjük össze a páclével a húst, hogy az mindenhol érje. Fedjük le, hagyjuk pácolódni 30 percig.
Dobjuk ki a fokhagymát, fűszerezzük meg kissé a csirkét sóval és frissen őrölt fekete borssal. Tekerjük be mindegyik csirkemellfilét 2 szelet prosciuttoba, mindkét oldalán dugjunk a hús és a sonka közé 2 zsályalevelet. Tűzzük meg a prosciuttót fogpiszkálóval.
Hevítsük fel az olajat egy vastag aljú edényben közepes láng felett, süssük a csirkemellet 5 percig mindkét oldalán, vagy amíg aranyszínű lesz és átsül. Hagyjuk pár percig hűlni, vegyük ki belőle a fogpiszkálót, és tálaljuk.
Tápérték adagonként: zsír: 29,5 g; szénhidrát: 0,5 g; fehérje: 69 g; élelmi rost: 0,5 g; koleszterin: 211 mg; energia: 2285 kJ (545 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!