Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töltött cukkini

Hozzávalók (4 személyre):
8 cukkini
3,5 dkg fehérkenyér, a héját levágjuk
tej (az áztatáshoz)
12,5 dkg ricotta sajt
3 evőkanálnyi reszelt cheddar sajt
3,5 dkg reszelt parmezán sajt
2 teáskanálnyi felaprított friss oregánó
2 teáskanálnyi felaprított friss kakukkfű
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 tojássárgája

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5. fokozat). Főzzük a cukkinikat forró sós vízben 5 percig, majd szűrjük le. Vágjuk félbe a cukkinikat, és egy kanállal vájjuk ki a húsukat.
Áztassuk be a kenyeret a tejbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk szárazra. Vágjuk fel finomra a cukkinik kivájt húsát. Adjuk hozzá a kenyeret, a sajtokat, a zöldfűszereket, a fokhagymát, a tojássárgáját, fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, ha szükséges adjunk hozzá még egy kis tejet, hogy jobban összeálljanak a hozzávalók.
Töltsük meg a cukkinihéjakat a töltelékkel. Kenjünk be olajjal egy tűzálló tálat, rendezzük el a cukkinikat. Süssük 35-40 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz. Azonnal szolgáljuk fel.
Tápérték adagonként: fehérje: 12 g; zsír 10 g; szénhidrát: 10 g; élelmi rost: 4,5 g; koleszterin: 73 mg; energia: 758 kJ (180 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!