Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tejszínes marha- és gombaragu

Hozzávalók (4 személyre):
75 dkg marhahús, 1 cm-es csíkokra vágva
3 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanálnyi dijoni mustár
2,5 dl tejszín
1,25 dl fehérbor
1 evőkanálnyi felaprított friss kakukkfű
2,5 dl csirkeleves
37,5 dkg kis csiperkegomba, félbevágva

Forgassuk a húst a lisztbe, majd rázzuk le róla a felesleget. Hevítsük a vajat és a fokhagymát egy vastag aljú edényben. Adjuk hozzá a húst, és süssük gyorsan, kis adagokban, közepes láng felett, amíg jól megbarnulnak a húscsíkok. Vegyük ki a húst az edényből, és papírtörlőn itassuk le róla a vajat.
Tegyük vissza a húst az edénybe, és adjuk hozzá a mustárt, a tejszínt, a bort, a kakukkfüvet és a húslevest. Forraljuk fel az egészet, majd vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön főzzük, lefedve, másfél óráig, időnként megkevergetve. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük még további 15 percig, vagy amíg a hús megpuhul.
Tápérték adagonként: fehérje: 47 g; zsír: 38 g; szénhidrát: 8,5 g; élelmi rost: 3 g; koleszterin: 258 mg; energia: 2425 kJ (580 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!