Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fűszeres marhasült

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg hátszín
6 dkg puha barnacukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1 teáskanálnyi őrölt kardamom
1 teáskanálnyi őrölt feketebors
1 narancs, negyedelve
1 nagy hagyma, negyedelve
0,6 dl vörösborecet

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Dörzsöljük be vele a húst minden oldalán, kissé bele is nyomkodva a fűszereket. Tegyük a húst egy mély fedeles edénybe. Tegyük a narancsot és a hagymát a hús köré, és öntsük rá az ecetet 2,5 dl vízzel. Süssük lefedve egy-másfél óráig, vagy amíg a hús megpuhul.
Vegyük ki a húst az edényből, fedjük le és tegyük félre. Vegyük ki a narancsdarabokat a sütőfolyadékból. Szűrjük le a maradék folyadékot egy lapos serpenyőbe, és főzzük, fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
A húst melegen és hidegen is kínálhatjuk a szósszal együtt. (A hideg tálalás előtt még a leszűretlen sütőszafttal együtt tegyük a húst egy éjszakára hűtőszekrénybe.)
Tápérték adagonként: fehérje 56 g; zsír: 5,5 g; szénhidrát: 10 g; élelmi rost: 0,5 g; koleszterin: 168 mg; energia: 1325 kJ (315 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!