Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tésztás-spenótos felfújt

Hozzávalók (6 személyre):
3 dkg vaj
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 hagyma, felaprítva
50 dkg spenót, megfőzve
8 tojás, felverve
2,5 dl tejszín
10 dkg spagetti, megfőzve
6 dkg reszelt cheddar sajt
6 dkg reszelt parmezán sajt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4. fokozat). Kenjünk meg hat 2,5 dl-es csészeformát olvasztott vajjal vagy olajjal. Béleljük ki az aljukat sütőpapírral. Hevítsük az olajat és a vajat együtt egy edényben. Adjuk hozzá a hagymát, és süssük, amíg puha lesz. Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett spenótot, és süssük 1 percig. Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a tojásokat és a tejszínt. Keverjük bele ezután a spagettit is, a reszelt sajtokat, majd sózzuk, borsozzuk és jól kavarjuk össze. Kanalazzuk a csészeformákba.
Tegyük a formákat egy tepsibe. Öntsünk forró vizet a tepsibe, hogy a víz a csészék feléig érjen. Süssük 30-35 percig, vagy amíg a keverék összeáll. A sütési idő felénél alufóliával takarjuk le a tepsit, hogy a tésztás keverék meg ne égjen. A sütési idő végéhez közeledve szúrjuk egy kés hegyét a fejfújtakba – ha készen vannak, semmi sem tapad a késre.
Ha kész, hagyjuk 15 percig pihenni, majd egy késsel vágjuk körbe a csészék szélénél a felfújtakat, ezután borítsuk tányérra a tartalmukat.
Tápérték adagonként: fehérje: 16 g; zsír: 20 g; szénhidrát: 13 g; élelmi rost: 2 g; koleszterin: 260 mg; energia: 1280 kJ (300 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!