Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Penne csirkével és gombával

Hozzávalók (4 személyre):
3 dkg vaj
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 hagyma, felszeletelve
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
6 dkg sonka (prosciutto), felvágva
25 dkg csirkecombfilé, feldarabolva (vagy darált csirkehús)
12,5 dkg gomba, felszeletelve
1 paradicsom, meghámozva és felaprítva
1 evőkanálnyi paradicsompüré
1,25 dkg fehérbor
2,5 dl tejszín
50 dkg penne tészta
2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt (a tálaláshoz)

Hevítsük a vajat és az olajat egy nagy edényben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és kevergetve süssük kis lángon, amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a prosciuttót, és süssük ropogósra.
Tegyük az edénybe a csirkét, és süssük közepes lángon 3 percig. Adjuk hozzá a gombát, és süssük további 2 percig. Keverjük bele a paradicsomot és a paradicsompürét, majd a bort is. Forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön főzzük, míg a szósz a felére sűrűsödik össze. Keverjük bele a tejszínt, sót és borsot. Forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
Időközben főzzük meg a tésztát sós, forró vízben. Szűrjük le, majd tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a csirkés-gombás-tejszínes szószt, és keverjük jól össze. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
Tápérték adagonként: fehérje: 23 g; zsír: 60 g; szénhidrát: 14 g; élelmi rost: 3 g; koleszterin: 255 mg; energia: 2888 kJ (700 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!