Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sertésragu lencsével

Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanálnyi olívaolaj
2 hagyma, felaprítva
50 dkg sovány sertéshús, kockákra vágva
2 teáskanálnyi édes fűszerpaprika
1 teáskanálnyi csípős fűszerpaprika
1/2 teáskanálnyi szárított kakukkfű
2 evőkanálnyi paradicsompüré
2 teáskanálnyi puha barnacukor
6 dkg vörös lencse
3,75 dl marhahúsleves
1 paradicsom
2 evőkanálnyi sovány natúr joghurt

Hevítsük az olívaolajat egy nagy, mély edényben, nagy lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a sertéshúst és a paprikákat, majd süssük 3-4 percig, vagy amíg a hús megbarnul.
Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a cukrot, a lencsét, a húslevest, majd sózzuk és borsozzuk meg frissen őrölt borssal. Forraljuk fel, majd vegyük nagyon kicsire a lángot, és főzzük lefedve 20 percig, időnként megkevergetve, hogy az étel ne ragadjon az edény falához. Vegyük le a fedőt, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg besűrűsödik a lencsés ragu.
Vegyük le a tűzről az edényt, és 10 percre tegyük félre. Vágjuk félbe a paradicsomot, és kaparjuk ki a magját. Vágjuk fel a húsát vékony csíkokra.
Felszolgálás előtt keverjük a joghurtot a raguba. Szórjuk meg a paradicsomcsíkokkal. (Rizst kínáljunk hozzá.)
Tápérték adagonként: fehérje: 35 g; zsír: 8 g; szénhidrát: 13 g; élelmi rost: 4 g; koleszterin: 70 mg; energia: 1110 kJ (265 kcal)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony szénhidráttartalmú ételek-ben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!