Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Koreai barbecue bárányszelet

Hozzávalók (4 személyre):
16 bárányszelet (1 kg), megtisztítva (esetleg csirke- vagy sertéshús)
1,25 dl szójaszósz
2,5 dl mirin (édes rizsbor)
2 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 dkg friss gyömbér, lereszelve
1 evőkanálnyi barnacukor
1 evőkanálnyi frissen őrölt feketebors
1 evőkanálnyi finomliszt

Keverjük össze egy nagy tálban a szójaszószt, a mirint, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a cukrot, a borsot és a lisztet. Adjuk hozzá a bárányhúst, és jól dolgozzuk össze. Tíz percig hagyjuk a húst pácolódni.
A bepácolt húst felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben, vagy kerti grillezőn) pirítsuk meg, majd süssük ízlés szerint. Sütés közben a páclével időnként kenegessük meg.
Zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Zsírszegény ételek című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!