Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával

Hozzávalók (4 személyre):
1 kis bagett
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 kisebb padlizsán, vékonyra szeletelve
20 dkg haloumi sajt, vékonyra szeletelve (vagy más grillezhető sajt)
2 evőkanálnyi finomliszt
2 közepes szilvaparadicsom, vékonyra szeletelve
2 evőkanálnyi friss bazsalikom
1 evőkanálnyi kapribogyó, leöblítve és lecsepegtetve

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverős sütőnél 200 °C).
Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, és forró sütőben pirítsuk 5 percig.
Süssük meg a padlizsánt forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), míg megpuhul.
Forgassuk meg a haloumi sajtot lisztben, majd tegyük forró grillserpenyőbe és süssük, amíg enyhén megpuhul.
Osszuk el a padlizsánt, a sajtot, a paradicsomot, a bazsalikomot és a kapribogyót a kenyérszeleteken, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Zsírszegény ételek című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!