Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marokkói csicseriborsó-leves

Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva
2 teáskanálnyi zúzott fokhagyma
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 1/2 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 1/2 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi őrölt kurkuma
1/2 teáskanálnyi pirospaprika
1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj
1,5 l zöldségalaplé
2x30 dkg konzerv csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
2x40 dkg konzerv paradicsom, feldarabolva
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1 evőkanálnyi finomra vágott friss korianderlevél

Az olajat egy nagyobb fazékban hevítsük fel, majd dobjuk bele a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük tovább, amíg illatozni kezd.
Öntsük a fazékba a levest, adjuk hozzá a csicseriborsót és a paradicsomot, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és fedő nélkül rotyogtassuk további 15 percig, amíg a leves besűrűsödik.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és a korianderrel.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Villámgyors ebédek és vacsorák című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!