Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Söberli (gombás-májas töltelék tepsiben)

Hozzávalók:
3 zsömle
2-3 csirkemáj
1 fej hagyma
25 dkg szegfűgomba
3 kanálnyi libazsír
sok petrezselyem zöldje
2 tojás
késhegynyi paprika
1 kávéskanálnyi őrölt feketebors

zsemlemorzsa

A zsömléket vízben beáztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron sárgára fonnyasztjuk, majd rátesszük a felaprított gombákat. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve mintegy 20 percig pároljuk. A zsömléket összekeverjük a gombával, az elkapart csirkemájjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel. Egy tepsit kizsírozunk és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a masszát. A tetejét is bekenjük zsírral és a sütőben szép ressre sütjük, majd felkockázzuk és sültek mellé, vagy önálló ételként burgonyával tálaljuk.
(Elkészítési idő: 1 óra 10 perc)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 régi étek című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!