Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyros háziasan

Hozzávalók (2-4 személyre):
80 dkg csirkemellfilé
4 dl joghurt
tartármártás
1 kígyóuborka
1 fej saláta
sárgarépa
zöldpaprika
vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma

bors
oregánó
rozmaring
kakukkfű
menta
kaporlevél
citromlé
olívaolaj
(cukor)
(hasábburgonya és párolt rizs)

A csirkemellfilét egyforma vastag szeletekre vágjuk. Olajból sóval, borssal, oregánóval és két gerezd megtört fokhagymával páclevet készítünk, s azzal bekenjük a húst. A szeleteket nejlonzacskóba tesszük, azt bekötjük, és egy éjszakán át marináljuk a csirkét.
Az uborkát legyaluljuk, megsózzuk, majd a levét jól kinyomkodjuk. A joghurtból három gerezd reszelt fokhagymával, néhány csepp olívával, valamint oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel és mentával mártást készítünk, s abba belekeverjük az uborkát.
A felaprított répát, paprikát, hagymát citromlével, sóval, borssal, s esetleg még egy kis cukorral marináljuk. A fejessaláta leveleit széttépkedjük. Ehhez a salátához a tartárból citromlével és kaporral készítünk öntetet.
A csirkehúst grillen jól átsütjük, majd pár perc pihentetés után csíkokra vágjuk, s frissen tálaljuk. Zöld- és uborkasalátát, hasábburgonyát, valamint párolt rizst adunk a húshoz, s a tálat hagymakarikákkal díszítjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!