Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mandulás-répás szelet

Hozzávalók (1 sütőtepsihez):
6 tojás
2,5 dl olaj
35 dkg liszt

1 dkg sütőpor
60 dkg sárgarépa
1 narancs (vegyszermentes)
5 evőkanálnyi folyékony méz
20 dkg aprított mandula
10 dkg vaj
30 dkg porcukor
kb. 5 evőkanálnyi citromlé
a tepsihez:
vaj
kétszersültmorzsa

A tojásokat krémesre keverjük, apránként belekeverjük az olajat. A lisztet 2 csipetnyi sóval és a sütőporral beledolgozzuk. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és beszórjuk a morzsával.
A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük. A narancsot forró vízzel alaposan megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. 3 evőkanálnyi narancslét kifacsarunk. A répát, a narancs héját és levét a mézzel és a mandulával a tésztába keverjük. A masszát elsimítjuk a tepsin, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 160 °C) 50-60 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A vajat megolvasztjuk. A porcukrot annyi citromlével keverjük el, hogy sűrű mázat kapjunk. A porcukros-citromos keveréket elkeverjük a vajjal, és kenőtollal a süteményre kenjük. A mázat hagyjuk megdermedni, majd kis szeletekre vágjuk.
(Elkészítése: 2 óra. Sütési idő: 50 perc. Energiatartalma 20 szeletnél egyenként: kb. 320 kcal.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a "Könnyen, gyorsan, finomat" sorozat Tepsis sütemények című részében jelent meg. Ott szerepel egy krémes változata is. Annál 20 dkg tejszínes krémsajtot 10 dkg puha vajjal, 10 dkg porcukorral és 2 dkg vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kész süteményt (amire ekkor nem kerül cukormáz) megkenjük vele.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!