Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fajitas

Hozzávalók (6 személyre):
1,5 kg marhahús (lehetőleg bélszín)
a pácléhez:
3 rész citromlé
1 rész triple sec
2 rész tequila
a körítéshez:
avokádó szeletek
tejföl
darabolt paradicsom
paprika
guacamole és salsa ízlés szerint
mexikói rizs
friss tortilla (búzalisztből)

A marhát csíkokra vágjuk, s néhány órára hűvösre, a megkevert páclébe tesszük. Mielőtt felhasználnánk, hagyjuk, hogy előbb szobahőmérsékletre melegedjen. A lecsorgatott, leitatott húst grillen, vagy serpenyőben sütjük meg. Végül vagy a körítéssel együtt a tortillákba csavarva kínáljuk, vagy úgy tálaljuk, hogy mindenki maga komponálhassa meg a saját ételét a hozzávalókból.

Ezt a TEX-MEX receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!