Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fényezett karotta szőlővel és dióval

Hozzávalók (6-8 személyre):
1 nagy csokor karotta, megtisztítva, kb. 6 mm-es karikákra vágva (kb. 75 dkg)
6 dkg vaj
2,5 dl erőleves csirkéből vagy víz
3 evőkanálnyi cukor
kb. 20 dkg mag nélküli piros szőlő, félbevágva
6 dkg dió, felaprítva

frissen őrölt bors
friss menta, felaprítva

Nagy lángon tegyük fel főni a répát az erőlevesben vagy vízben, a vajjal meg a cukorral együtt. Ha felforrt, közepes hőfokon, fedő nélkül főzzük tovább, míg a répa megpuhul, és a leve szirupossá válik (8-10 perc).
Keverjük hozzá a szőlőt meg a diót, és ízesítsük sóval, borssal. Szórjuk a tetejére két-három csipetnyi aprított mentát. Azonnal tálaljuk.
(Szőlő helyett mazsolával is elkészíthető. Ekkor öntsünk forró vizet kb. 20 dkg mazsolára, és fedjük le. Hagyjuk állni 20 percig. Az áztatólével helyettesíthetjük az erőlevest. A dióval együtt keverjük a mazsolát a répához.)

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Itt azt is megjegyzik, hogy a karottát és a szőlőt akár 8 órával főzés előtt is előkészíthetjük. Valamint: kellemes aromát kap, ha az erőlevesbe 2 teáskanálnyi reszelt citrom- vagy narancshéjat teszünk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!