Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pulykafasírt

Hozzávalók (6 személyre):
1 kg darált pulykahús
2 teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi frissen őrölt bors
2 teáskanálnyi felaprított friss vagy 1/2 teáskanálnyi szárított zsálya
2 teáskanálnyi felaprított friss vagy 1/2 teáskanálnyi szárított kakukkfű
1/2 teáskanálnyi őrölt gyömbér
1/2 teáskanálnyi őrölt szerecsendió vagy szegfűbors
0,5 dl calvados vagy narancslikőr
2 teáskanálnyi finomra reszelt narancshéj
olívaolaj a sütéshez

Dolgozzuk össze a pulykahúst a fűszerekkel, öntsünk hozzá ízlés szerint calvadost vagy narancslikőrt, illetve tegyünk bele narancshéjat. Próbaként szedjünk belőle kanállal kis "nokedlit", süssük meg egy kis olajban. (Ha kell, ekkor még korrigálhatjuk az ízét: pikánsabbá tehetjük, ha kicsit több szerecsendiót, szegfűborsot adunk hozzá, míg a calvadostól, narancslikőrtől, -héjtól áthatóbb lesz az íze.)
Formáljunk a húsmasszából 6-8 db egyenként kb. 1,2 cm vastag fasírtot.
Nagy lángon melegítsünk olívaolajat, és egyszer megfordítva süssük át benne a húst (1-1 oldalt kb. 4 percig). Azonnal tálaljuk.

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!