Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hideg uborkaleves

Hozzávalók (6 személyre):
2 evőkanálnyi vaj
1 fej vöröshagyma, kockára vágva
7,5-10 dl erőleves csirkéből
1 kis burgonya (kb. 12 dkg), meghámozva és kockára vágva
3 uborka, meghámozva és magvas része nélkül kockára vágva
2,5 dl natúr joghurt vagy 1,2 dl zsíros tejszín

frissen őrölt bors
3 evőkanálnyi friss kapor, menta vagy bazsalikom, felaprítva

Közepes méretű lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és dinszteljük üvegesre (kb. 10 perc). Öntsük fel 7,5 dl csirkelevessel, tegyük bele a burgonyát, és nagy lángon forraljuk fel, majd közepes lángon fedő nélkül főzzük 10 percig. Adjuk hozzá az uborkát, és főzzük lassú tűzön puhára (kb. még 10 perc).
Adagonként turmixoljuk simára. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá annyi (max. 2,5 dl) erőlevest, amennyitől hígabbá válik. Töltsük tálba, és hagyjuk kicsit hűlni, majd habverővel dolgozzuk bele a joghurtot vagy a tejszínt. Fedjük le, és hűtsük le alaposan.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd merjük hűtött tányérokba. Tetszés szerinti zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Itt azt is hozzáfűzik, hogy ha ropogós kiegészítőkre vágyunk, minden adagba tehetünk pirított diót, fenyőmagot vagy mandulát.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!