Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paprika- és paradicsomleves

Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
2 teáskanálnyi őrölt chilipaprika
csipetnyi cayenne-i bors vagy csípős pirospaprika
0,5 kg piros húsú paprika, megtisztítva és kockára vágva
0,5 kg paradicsom, kockára vágva
5-7,5 dl víz vagy erőleves csirkéből

frissen őrölt bors
friss koriander, felaprítva
tejföl vagy tejszín
friss, csípős, zöld chilipaprika

Nagy, nyeles lábasban melegítsük fel közepes hőfokon az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát (kb. 8 perc). Szórjuk bele az őrölt chilipaprikát meg a cayenne-i borsot (ha teszünk bele), és dinszteljük még 1-2 percig. Adjuk hozzá a piros húsú paprikát, a paradicsomot és fél liter vizet vagy erőlevest. Forraljuk fel nagy lángon, és fedő nélkül főzzük takarékon, míg a paprika megpuhul, és a paradicsom levet ereszt (kb. 15-20 perc). Ha túl sűrű lenne, öntsük hozzá a maradék 2,5 dl vizet vagy erőlevest.
Apránként engedjük át a paradicsomdarálón vagy passzírozzuk át tiszta edényre helyezett durva szitán, hogy a magvakat és héjat eltávolítsuk. Ily módon kissé durva pépet kapunk. Ha még egyszer ledaráljuk vagy átpasszírozzuk, simább lesz.
Takarékon rotyogtassuk össze, majd kóstoljuk meg, és igazítsunk az ízesítésen sóval és borssal. Tetszés szerint korianderrel és tejföllel, vagy tejszínnel és chilipaprikával díszítve tálaljuk.

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!