Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Meggyes tejpite

Hozzávalók (6 személyre):
9 dkg porcukor
3 db egész tojás
1 teáskanálnyi vaníliaeszencia vagy 1 vaníliarúd belseje
15 dkg liszt (BL-55)
3 dl tej
2 dl tejszín
fél csipetnyi só
35 dkg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy

Egy kb. 30x25 cm-es tepsit vékonyan vajazz és lisztezz ki.
Szórd bele az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet vagy a megmosott, kimagozott friss meggyet.
A tojásokat kezdd el habosítani. Ha már kissé habos, akkor add hozzá a csipet sót és a porcukrot két részletben, majd habosítsd tovább a tojásokat - összesen kb. 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton keverd hozzá a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben kézi habverővel – kis részletekben adagolva – forgasd bele a lisztet a híg masszába. Ügyelj arra, hogy a masszát csomómentesre keverd! Végül a vaníliaeszenciával vagy a vaníliarúd magjaival ízesítsd be a masszát.
Ezután a kész masszát öntsd rá a tepsiben lévő meggyre, és előmelegített, 180 °C-os sütőben süsd készre kb. 30 perc alatt, légkeverés nélkül. Ha teljesen kihűlt, szeleteld fel és vékonyan hintsd meg a tetejét porcukorral.
(Elkészítési idő: kb. 60 perc.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg Varga Gábor könyvében, a Gourmandiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!