Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes puszedli

Hozzávalók:
40 dkg méz
5 dkg porcukor
21 dkg vaj
70 dkg liszt (BL-55)
2,5 dkg szódabikarbóna
2 db kicsi tojás
2 g őrölt gyömbér
2 g őrölt szegfűszeg
2 g őrölt kardamom
2 g őrölt fahéj

Készíts elő egy papírral fedett sütőlemezt, és melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
A vajat és a porcukrot habosítsd ki egy tálban, majd lassú habosítás mellett csurgasd hozzá a mézet és a tojást. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével dolgozd össze a vajas résszel. Az így kapott tésztát fóliával letakarva 1 órára tedd a hűtőbe.
A kihűlt tésztából csípj le 25 g-os darabokat, formázz belőlük golyókat, majd két tenyered közt ellapítva tedd őket a sütőlemezre.
Az előmelegített, 200 °C-os sütőben légkeverés nélkül, kb. 10 perc alatt süsd ki a puszedliket. Vigyázz, mert nagyon hamar megsülnek, és nem szabad megégniük, mert úgy keserű lesz az ízük!
Sütés után hagyd teljesen kihűlni és megszáradni, majd tedd őket fémdobozba legalább egy napra! Ha dekorálni szeretnéd, kihűlés után cukrozott tojásfehérjehabbal tüskézd fel, és hagyd rászáradni a tojáshabot.
Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik, annál finomabb, puhább.
(Elkészítési idő: kb. 110 perc.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg Varga Gábor könyvében, a Gourmandiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!