Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók:
a tésztához:
21,5 dkg búza-rétesliszt (BFF-55)
15 dkg liszt (BL-55)
3,5 dkg porcukor
35 g vaj
2 dkg élesztő
egy apró csipetnyi só
1 db kisebb tojás
1,4 dl tej
a töltelékhez:
50 dkg túró
4 dkg cukor
2 dkg apróra vágott friss kapor
egy csipetnyi só
1,5 db nagyobb tojás
4 dkg búzadara
a léhez:
1 db kisebb egész tojás
0,5 dl tejföl
egy apró csipetnyi só

A sütőt melegítsd elő 190 °C-ra.
Vajazz és vékonyan lisztezz ki egy kb. 30x25 cm-es tepsit. A tészta összetevőit gyúrd össze, és teljesen egynemű tésztává dolgozd ki. Amikor az alapanyagokat egymásra helyezed, ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval és a cukorral!
Ha begyúrtad a tésztát, nedves konyharuhával takard le, és kb. 20-25 percig hagyd érni. A töltelék elkészítése során egyszerűen keverd össze az alapanyagokat.
A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon béleld ki érlelés után a tésztával, majd tedd bele egyenletesen a tölteléket a tésztával kibélelt tepsibe.
A lé készítése is csupán a hozzávalók összekeverésével történik. Locsold meg a lével a tepsibe helyezett túrós alapot, végül 190 °C-os sütőben süsd készre kb. 50 perc alatt, légkeverés nélkül.
Kis ideig hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és már tálalhatod is!
(Elkészítési idő: kb. 120 perc.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg Varga Gábor könyvében, a Gourmandiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!