Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sült túrótorta

Hozzávalók:
a linzertésztaaljhoz:
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt (BL-55)
a túrótöltelékhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
9 dkg étkezési kukoricakeményítő
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 dl 20%-os tejföl
1 db citrom héja
2 db egésztojás
1 teáskanálnyi vaníliaeszencia vagy 1 db vaníliarúd belseje

A sütőt melegítsd elő 190 °C-ra. Bélelj ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Először a tésztát készítsd el. A lisztet keverd el a porcukorral, majd gyúrd hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrd túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tedd 10 percre lefóliázva a hűtőbe. Ha megdermedt, nyújtsd ki, és béleld ki a tortaforma alját vele. Hézagosan szurkáld meg, és süsd ki félig. Csak addig süsd, míg világos aranysárga nem lesz.
A krém összetevőit egy tálban alaposan turmixold össze. Öntsd a híg tölteléket a formába a tésztára, és kb. 90-100 percig süsd 190 °C-os, előmelegített sütőben – légkeverés nélkül. Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedd le sütőpapírral vagy alufóliával! Ha kisült a torta, hagyd teljesen kihűlni – 2-3 óra –, majd vágd körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vedd le a keretet, és szeleteld.
(Elkészítési idő: kb. 140 perc + 2 óra hűtés.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Gourmandiában jelent meg, ahol akad még néhány társa. Itt a szerző, Varga Gábor azt is megjegyzi, hogy a töltelék akár önmagában is megsüthető túrópudingnak.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!