Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mákvirágok

Hozzávalók:
1 dkg vaníliás cukor
25 dkg margarin
14 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs reszelt héja
40 dkg liszt
14 dkg mák
a töltelékhez:
20 dkg barack- vagy málnaíz
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
8-10 szem cukrozott gyümölcs

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a narancshéjat, a lisztet és a mákot. Az egészet jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap 3 mm vastagra kinyújtjuk, és virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepét gyűszűvel kilyukasztjuk, majd kizsírozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A teli virágok közepére egy-egy pötty lekvárt teszünk, és egy-egy kilyukasztott tésztavirággal összeragasztjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és vékony sugárban megcsíkozzuk a tetejüket. Végül a lyukak közepébe egy-egy gyümölcsszemet teszünk.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!