Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kókuszcsiga

Hozzávalók:
50 dkg keksz
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
4 evőkanálnyi kakaópor
1 dl feketekávé
1 dl rum
5-6 evőkanálnyi baracklekvár
a töltelékhez:
4 evőkanálnyi liszt
2 dl tej
2 dkg vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

A kekszet daráljuk le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozzuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A margarint a porcukorral keverjük habosra, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsük el. A kekszes masszát simítsuk nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kenjük meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöljük fel. Szórjunk rá kókuszreszeléket, s mielőtt felszeletelnénk, hűtsük le.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!