Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hólabda

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanálnyi vaj
1 evőkanálnyi rum
1 tojássárgája
1 csipetnyi só
a sütéshez:
olaj a tetejére:
porcukor

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!