Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sós rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg túró
1 tojás
25 dkg zsír
1 dkg sütőpor

3-4 evőkanálnyi tejföl
a tetejére:
1 tojás
szezám- vagy lenmag vagy kömény

A lisztet a zsírral morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval alaposan dolgozzuk össze. Lisztezett deszkán nyújtsuk 4-5 mm vastagra. Kenjük meg felvert tojással, vágjuk csíkokra. Hintsük meg kedvünk szerinti magvakkal, köménnyel, majd fektessük sütőpapírral borított sütőlemezre. Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük szép pirosra.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!