Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Magos pogácsa

Hozzávalók:
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanálnyi cukor
10?dkg margarin
30 dkg grahamliszt
15 dkg finomliszt
2 kiskanálnyi só
1-1 evőkanálnyi tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, vegyesen
a tetejére:
1 tojás

A tejet langyosítsuk meg, a cukorral keverjük el, morzsoljuk bele az élesztőt és futtasuk meg. A kétféle lisztet szitáljuk tálba. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót és dagasszuk meg. A jól kidolgozott tésztába gyúrjuk bele a magokat és letakarva kelesszük a kétszeresére. Lisztezett deszkán nyújtsuk kétujjnyi vastagra, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét vagdossuk be, felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztassuk, és 15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe toljuk. 190 °C-on 15-18 perc alatt süssük szép aranysárgára.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!