Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyás túrópogácsa

Hozzávalók:
1 nagyobb burgonya
15 dkg tehéntúró
30 dkg liszt
25 dkg vaj
3 tojássárgája
köménymag

A burgonyát sütőben süssük meg, hámozzuk meg, és a túróval együtt törjük át. Adjuk hozzá a vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját, kevés sóval ízesítsük, és gyúrjuk simára. A tésztát 24 órán keresztül hűvös helyen pihentessük, majd nyújtsuk ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a pogácsákat, a tetejüket tojássárgájával kenjük meg, hintsük meg köménymaggal, és előmelegített sütőben süssük ki.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!