Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyümölcstorta

Hozzávalók:
8 dkg vaj
8 dkg cukor
1 dkg vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
1 kiskanálnyi sütőpor
5-7 evőkanálnyi tej
a forma kikenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa
a tetejére:
4-5 evőkanálnyi savanykás lekvár
50 dkg gyümölcs ízlés szerint
1,1 dkg tortazselépor

A vajat a cukorral keverjük habosra, majd sorban a többi hozzávalóval dolgozzuk össze. A gyümölcstortaformát vajazzuk ki, hintsük be vékonyan zsemlemorzsával, simítsuk bele a masszát. Előmelegített sütőben 175 °C-on 25-30 perc alatt süssük meg. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. Helyezzük tortástálra, a mélyedést kenjük ki lekvárral. Gyümölcsökkel rakosgassuk ki, majd az elkészített tortazselével "fényezzük".

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!