Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szőlőskert torta

Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
12 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 dkg vaníliás cukor
1 csipetnyi só
4 evőkanálnyi víz
a tetejére:
15 dkg fahéjas cukor
10 dkg liszt
12 dkg vaj
3 dl száraz fehérbor
a habhoz:
1 tojás
1 tojássárgája
3 evőkanálnyi cukor
4 evőkanálnyi száraz fehérbor
1 evőkanálnyi konyak

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Nyújtsuk ki, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott tortaformát béleljünk ki vele, egészen a pereméig. A tészta tetejére hintsük a lisztet, a fahéjas porcukrot, tördeljük rá a vajat és locsoljuk meg a borral. Elő-melegített sütőben, 180 °C-on 30-35 perc alatt süssük meg. A borhab hozávalóit egy kislábasban keverjük össze és lassú tűzön addig verjük, míg kemény habbá válik. A kihűlt tortára terítsük a habot, úgy tálaljuk.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!