Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes krémes

Hozzávalók:
a tésztához:
1 tojás
5 dkg margarin
5 evőkanálnyi tej
2 evőkanálnyi méz
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
a krémhez:
5 dl tej
4 evőkanálnyi búzadara
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanálnyi rum
3 evőkanálnyi kakaópor
4-5 evőkanálnyi savanykás lekvár
a tetejére:
15 dkg étcsokoládé

A tojást a margarinnal meg a tejjel keverjük simára. Adjuk hozzá a mézet, majd apránként dolgozzuk bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát osszuk háromfelé, és egyenként nyújtsuk kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazzuk meg, szórjuk be finoman liszttel, és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süssük meg előmelegített sütőben, 180 °C-on szép zsömleszínűre. A krémhez a tejben főzzük meg a darát, a cukrot a vajjal keverjük habosra. A hideg krémmel keverjük el, s osszuk kétfelé: az egyikbe öntsünk rumot, a másikat ízesítsük kakaóporral. Az első tésztalapot fektessük tálra, kenjük meg vékonyan lekvárral, majd simítsuk rá a világos krémet. Helyezzük rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezzük rá a harmadik lapot, és vonjuk be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Legalább egy napig hagyjuk pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon!

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!