Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almás pite

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 dkg vaníliás cukor?
1 dkg sütőpor
4 tojás
2-3 evőkanálnyi tejföl
a töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom
1 kiskanálnyi fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor

A sütőporral elkevert lisztet morzsoljuk el a vajjal. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe pihenni. Eközben az almát tisztítsuk meg, reszeljuk le. Facsarjuk rá a citrom levét, ízesítsük cukorral, őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal. A tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastagra. Az egyik tésztalapot fektessük sütőpapírral borított tepsibe, szórjuk meg darált dióval. Egyenletesen simítsuk rá az almás tölteléket és fedjük be a másik lappal. Villával szurkáljuk meg, kenjük meg felvert tojással és máris mehet a forró sütőbe! 180 °C-on 35-40 perc alatt süssük meg. Négyzetekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezt a receptet a Szalay Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sütemények című gyűjteményben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!